logo

Banatul si Clisura Dunării

Banatul și Clisura Dunării

Dubova – Cazanele Dunării – Băile Herculane – Cheile Nerei – Cascada Bigăr – Anina – Oravița – Morile de apă de la Rudăria – Timișoara – Drobeta Turnu Severin

                           TARIF: 720 LEI

             PLECARE: 05.06.2018; 11.09.2018

                          ORI DE CATE ORI SE FORMEAZA GRUP

 

 TARIFUL INCLUDE

  • 4 nopți de cazare;
  • Mic dejun și cină;
  • Vizite conform programului;
  • Transport cu autocar;
  • Insoțitor de grup  pentru întreaga perioadă.

 Tariful nu include

  • Taxe și cheltuieli personale;                                                                            
  •  Intrările la obiectivele turistice;   
  • Bilet tren Anina – Oravița 10 lei/ persoană;
  • Plimbarea cu barca prin Cazane (25 lei/ persoană);
  •  Excursiile opționale - Timișoara: (80 ron/ persoană).

Ziua 1: București – Eselnita (aprox. 430 km)

Plecare din Ploiesti in jurul orei 06.00 din spatele Catedralei, ne îndreptăm spre Defileul Dunării, străbătând Oltenia. Petrecem următoarele 4 nopți la o pensiune sau hotel de pe malul Dunării.Cina.

 Ziua 2: Eselnita  – Băile Herculane (aprox. 30 km)

Mic dejun. Azi ne așteaptă o zi de neuitat. Începem aventura cu o excursie cu barca prin cea mai frumoasă porțiune a defileului Dunării: Cazanele Mari și Cazanele Mici. Admirăm faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa, Tabula Traina de pe malul sârbesc, Manastirea Mraconia și facem un scurt popas la Grota Veterani. După excursia cu barca, ne așteaptă edificii elegante din perioada habsburgică în Băile Herculane, considerată în secolul al XIX-lea una dintre cele mai la modă stațiuni din Europa. Ne bucurăm de o plimbare prin centrul istoric și de timp berechet pentru poze înainte de a ne întoarce la pensiune / hotel.Cina.

 

Ziua 3: Cascada Bigăr – Anina – Oravița – Rudăria (aprox. 320 km)

Mic dejun. Pornim din pe malul Dunării și ne îndreptăm spre nord, străbătând Cheile Nerei. Aici avem ocazia de a admira cea mai frumoasă cascadă dinRomânia, Cascada Bigăr. Pregătiți-vă aparatele de fotografiat pentru călătoria cu trenul pe cea mai veche cale ferată montană din sud-estul Europei, care străbate un peisaj mirific între Oravița și Anina. Călătoria durează două ore. Oravița ne așteaptă cu un teatru unicat, cel mai vechi de pe teritoriul actual al României, a cărei construcţie arhitectonică în stil baroc redă la scară mai mică Teatrul din Viena. La întoarcere, ne oprim la poalele Munţilor Almăjului în Parcul Mulinologic Rudăria, complex de mori de apă, aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.Cina.

 Ziua 4: Timișoara (aprox. 430 km)

Mic dejun. Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi,  pentru a vizita Timișoara, leagăn al Revoluției din 1989 și unul dintre cele mai frumoase orașe ale României. Tur ghidat al principalelor monumente din centrul istoric. Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitățile pensiunii sau explora defileul Dunării pe cont propriu.Cina.

 Ziua 5: Drobeta Turnu Severin – București (aprox. 420 km)

Mic dejun. Ne indreptam catre Drobeta Turnu Severin ptr.a vizita Turnului de Apă, ridicat pentru alimentarea cu apă a orașului între anii 1910 -1913 și a Piciorului Podului lui Traian, construit între anii 103 și 105 de arhitectul Apolodor din Damasc. Vizităm Muzeul Porțile de Fier pentru a vedea un colţ dintr-un paradis pierdut, ceea ce a fost insula Ada-Kaleh. Întoarcere în Ploiești spre sfârșitul zilei.

Într-o excursie de cinci zile te invităm să descoperi una dintre cele mai spectaculoase zone ale țării, Banatul Montan și Clisura Dunării, locul unde Carpaţii se întâlnesc cu Dunărea şi formează împreună cel mai lung defileu natural din toată Europa. 

 

 

 

 

 

 

 

Agentia de turism

Gury Tour

Contact