logo

Grecia - Istorie Insule si Religie

      GRECIA - INSULE, ISTORIE SI RELIGIE

 

PLECARE :       ORI DE CATE ORI SE FORMEAZA GRUP -

TRANSPORT : AUTOCAR

CAZARE :         HOTEL

DURATA :         9 ZILE / 8 NOPTI

 

ZIUA 1 – Plecare din Ploiesti, ora 17,00 pe traseul : Ploiesti-Bucuresti- Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas – Salonic – Kalambaka. ZIUA 2 - se ajunge in Salonic in cursul diminetii. Salonic al doilea  oras, ca marime al Greciei, unde se viziteaza Biserica Sf. Dimitrie -Izvoratorul de Mir, ne inchinam la racla cu moastele Sfantului,  protectorul spiritual al orasului. Tur panoramic cu autocarul: Arcul lui Galeriu, Rotonda, Turnul Alb, Agora Romana, Piata Aristotel. Continuam drumul spre Kalambaka, unde vizitam Complexul de la Meteora ( se viziteaza una-doua manastiri, din cele care sunt deschise) si atelierul de icoane Ziondros, unde ne prezinta modul cum se confectioneaza icoanele.                                                                    

Cazare Kalambaka /zona.

 

ZIUA 3 – Mic dejun. Plecare in Insula Corfu unde se traverseaza cu ferry-boat-ul. Se merge la Biserica Sf.Spiridon protectorul orasului Corfu – Sf.Spiridon face mari minuni si astazi, cea mai vadita dintre ele, fiind aceea ca papucii din picioarele sfintelor sale moaste, se tocesc in timp, de aici și denumirea de „sfântul călător”. Acesta este semnul ca Sfantul umbla neincetat prin lume, spre a asculta si implini rugaciunile celor ce il cheama in ajutor si la Catedrala,  unde se găsesc moaştele  Sfintei Împărătese Teodora (prăznuită la 11 februarie). Cazare Patras / zona.

 

 

ZIUA 4 – Mic dejun. Biserica Sf.Andrei - Sfantul Apostol Andrei este  ocrotitorul  orasului Patras.

In interiorul bisericii, pelerinii se pot inchina, Sfintelor Moaste ale Sfantului Andrei (capul sfantului), cat si a unei bucati, din crucea in forma de X, pe care acesta a fost rastignit.

Mergem catre una  dintre cele mai spectaculoase si importante manastiri: Mega Spileo, unde se afla o icoana a Maicii Domnului, facatoare de minuni, lucrata de Mana Sfantului Apostol Luca.  

Cazare Patras / zona.

ZIUA 5 – Canalul de Corint - Istmul Corint este fasia ingusta de pamant ce leaga peninsula Peloponez de continentul Greciei, in apropiere de orasul Corint. Manastirea Sf.Patapie - Cuviosul Patapie este cunoscut ca unul dintre sfintii tamaduitori de cancer. In aceasta biserica se mai pastreaza, spre bucuria maicilor si a pelerinilor, capul Sfintei Ipomoni ( Sf.Rabdare) - mama imparatului Constantin Paleologul, ultimul imparat bizantin - si o parte din Moastele Sfantului Nikon. Mergem in Loutraki la Icoana  Maicii Domnului Giatrissa – vindecatoarea, doctorita. Biserica Sfanta Teodora din Peloponez – Vasta. Se zice astfel, ca pe cand zacea intinsa la pamant, ea ar fi soptit cuvintele: "Fie ca trupul meu sa devina biserica, sangele meu sa devina rau de apa, iar parul meu sa devina padure de copaci." Astazi, pe acoperisul bisericutei ridicate in cinstea Sfintei Teodora de Peloponez, se afla un numar de 17 copaci urias,  (praznuita la 11 septembrie).

Cazare Glifada / zona.

ZIUA 6 – Mic dejun. Ne indreptam catre portul Pireu -  imbarcare  pe ferry boat,  pentru a ajunge in insula Eghina, vizita la biserica Sf.Nectarie,  loc unde se afla moastele Sf.Nectarie. Minunile savarsite de Sf. Nectarie in zilele noastre - mai ales vindecari de cancer si alte boli grave, ce se savarsesc la moastele sale.

 Continuam drumul spre  Manastirea Sfantul Efrem cel Nou –

Marele Mucenic din Nea Makri - este un Mare Sfant al Bisericii Ortodoxe, cunoscut in toata lumea atat pentru marea sa

putere facatoare de minuni, cat si pentru rapiditatea ajutorului sau, fiind supranumit "Super-Grabnic Ajutator in toate nevoile".

Cazare in Chalkida ( Insula Evia) / zona.

ZIUA 7 – Mic dejun. Insula Evia - localitatea  Prokopie,  unde se afla Biserica care adaposteste Moastele Sf.Ioan Rusu – MARTURISITORUL SI FACATORUL DE MINUNI. Ne indreptam

catre  Agiokamos, pentru a ne imbarca pe ferry- boat, sa ajungem la  Manastirea Kato Xenia (unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului). Cazare Nea  Anchialos.

ZIUA 8 – Mic dejun. Biserica  Sf. Paraschevi  din Valea Tempi (izvor cu apă tămăduitoare pentru ochi şi sfintele moaşte ale Sf. Paraschevi). Cazare Paralia Katerini / zona.

ZIUA 9 – Mic dejun. Plecare spre tara unde se ajunge in functie de vreme si trafic.

                      TARIF:350 EURO/PERS.

TARIFUL INCLDE:

* TRANSPORT CU AUTOCAR CLASIFICAT 3*;

* 8 NOPTI CAZARE HOTEL + MIC DEJUN;

* OBIECTIVELE DIN PROGRAM;

* INSOTITOR DE GRUP DIN PARTEA AGENTIEI;

 TARIFUL NU INCLUDE :

* ASIGURAREA MEDICALA ;

* TAXE FERRY-BOAT – GLIFA – AGIOKAMPOS; PIREU – EGHINA SI RETUR; IGOUMENITSA – CORFU SI RETUR; POD SUB APA; POD ANTIRIO – RIO - 70 € ;

* INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE  ( 3 €);               (MANASTIRI  METEORA) ;

* ALTELE CARE NU SUNT LA RUBRICA INCLUDE.

    NOTA: TARIFUL ESTE PENTRU UN GRUP MINIM

 35 PLATITORI.

           INFORMATII LA TEL…………………….

Agentia de turism

Gury Tour

Contact