logo

Pelerinaj Grecia

     

PELERINAJ  SF.IOAN RUSUL  SI  SF.EFREM CEL NOU

                                                  5 ZILE / 3 NOPTI

                             PLECARE: 21.05.2018; 10.10.2018

ZIUA 1 – Plecare din Ploiesti ora 16.00  pe ruta: Ploiesti – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas  – Salonic – Kalambaka – Nea Anchialos.

ZIUA 2 – In cursul diminetii, se ajunge  in Salonic, vom face  oprire  la  Biserica Sfantul Dimitrie (Izvoratorul de Mir), unde avem ocazia, sa ne inchinam la moastele Sfantului Dimitrie si Sf.Anisia. Mergem catre Biserica Sfanta Sofia (cea mai mare si renumita biserica din Salonic), unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala  Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Se face un tur panoramic cu autocarul. Continuam drumul spre Kalambaka, unde vizitam Complexul de la Meteora ( se viziteaza una-doua manastiri, din cele care sunt deschise) si atelierul de icoane Ziondros, unde ne prezinta modul cum se confectioneaza icoanele. Manastirea Kato Xenia (unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului). Cazare Hotel Nea Anchialos / zona.  

                                                                                                                        

ZIUA 3 -  Mic dejun.  Manastirea Sfantul Efrem cel Nou - Marele Mucenic din Nea Makri - este un Mare Sfant al Bisericii Ortodoxe, cunoscut in toata lumea atat pentru marea sa putere facatoare de minuni, cat si pentru rapiditatea ajutorului sau, fiind supranumit "Super-Grabnic Ajutator in toate nevoile". Insula Evia - localitatea  Prokopie,  unde se afla Biserica care adaposteste Moastele Sf.Ioan Rusul – marturisitorul si facatorul de minuni, care se praznuieste in     27 mai. Cuviosul David din Evia este unul dintre cei mai mari sfinţi făcători de minuni.   A fost numit “Bătrânul” încă din tinereţea sa, datorită spori­rii sale duhovniceşti. Ne indreptam catre  Agiokamos, pentru a ne imbarca pe ferry- boat.                                                                  Cazare  Hotel  Nea  Anchialos / zona.                                                                                                                                  

ZIUA 4 – Mic dejun. Biserica  Sf. Paraschevi  din Valea Tempi - izvor cu apă tămăduitoare pentru ochi şi sfintele moaşte ale Sf. Paraschevi, (daca drumul ne permite). Muntele Olimp: Mănăstirea Dyonissos            ( mana sfantului) si multe Sfinte moaşte; Mănăstirea Kondoriotissa cu moaştele (mâna) Sfântului Efrem Sirul.Timp liber in Paralia Katerini. Cazare  Hotel Paralia Katerini / zona.                                                                                                                              

ZIUA 5 – Mic dejun. Plecare spre tara (optional – 25 lei),  daca se doreste excursie la Manastirea Souroti – in biserica mare sunt adapostite, cu mare evlavie, moastele Sfantului Ioan Teologul si Sfantului Arsenie Capadocianul. Manastirea este ocrotita si de Cuviosul Paisie Aghioritul, care este inmormantat in curtea manastirii. Mănăstirea Sfintei Anastasia - sfintele moaște – capul și un fragment din piciorul drept. Aici se păstrează o bucată din Lemnul Sfintei Cruci, precum şi fragmente din moaștele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfinților Noi-mucenici Iacov, Iacov și Dionisie și ale Sfântului Teona. De asemenea, în biserica mare, în pronaos, sunt aşezate spre închinare două icoane mari ale Sfintelor Anastasia și Teofana, cunoscute ca făcătoare de minuni. La poarta mănăstirii se află Agheasma Sfântului Teona, un izvor de apă apărut la rugăciunea Sfântului. Continuam drumul spre tara unde ajungem in cursul noptii in functie de vreme si trafic.

                    TARIF: 50 EURO + 400 LEI

TARIFUL INCLDE:

* TRANSPORT CU AUTOCAR CLASIFICAT 3*; 3 NOPTI CAZARE HOTEL + MIC DEJUN;  TAXE FERRY-BOAT – GLIFA – AGIOKAMPOS; OBIECTIVELE DIN PROGRAM; INSOTITOR DE GRUP DIN PARTEA AGENTIEI;                                                                                                                                                                                              TARIFUL NU INCLUDE :

* ASIGURAREA MEDICALA ; INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE  ( 3 €); (MANASTIRI  METEORA) ;

* ALTELE CARE NU SUNT LA RUBRICA INCLUDE; OBLIGATOPRIU CARTE DE IDENTITATE sau PASAPORT;

     NOTA: Tariful, este pentru un grup de 45 platitori. Pentru un grup mai mic, tariful se majoreaza sau excursia se anuleaza.

DE RETINUT: LOCURILE IN AUTOCAR SE OCUPA IN ORDINEA INSCRIERII.

           INFORMATII LA TEL.

Agentia de turism

Gury Tour

Contact